Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting youtube

Tjänster

NAPRAPATI

Naprapaten diagnosticerar och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse och stödjeorganen. Naprapaten behandlar både muskler och leder för att nå en bättre funktion och rörlighet av hela kroppen. Vi har lång erfarenhet att behandla nacke och ryggbesvär och andra besvär i kroppen. Kontakta oss för naprapat på Östermalm.

AKUPUNKTUR / DRY-NEEDLING

Undersökning och test av muskel funktion för att hitta svaghet eller överspända muskler. Behandling av motor punkter där nerver möter muskel. Akupunktur med elektrisk impuls för att aktivera eller reglera tonus i muskeln. Återskapa en förbättrad muskel kontakt och funktion.

Akupunktur / dry-needling av punkter stimulerar olika sensoriska receptorer som i sin tur stimulerar nerver som överför impulser till hjärnan. Detta leder till utsöndring av neurotransmitter och endorfiner, ger smärtlindring. Akupunktur ger även en ökad cirkulation, reducerad inflammation, lättnad muskel spänning.

BINDVÄVSBEHANDLING

Alla mjuka vävnader i kroppen är insvept i lager av fascia. Muskler, nerver, senor, ledband, bindväven håller allt tillsammans och ger oss hälsosam smärtfri rörelse. Fascial Manipulation/massage utförs för att vända denna ackumulering av densitet och skada. Detta börjar med en rörelsesanalys och identifiering av de primära densiteterna i din mjuka vävnad, vilket orsakar smärta. Vi använder sedan djup friktion tills densiteten mellan skikten glider mer och återigen normal rörelse.

FUNKTIONELL REHAB

Dynamisk Nevromuskulär Stabilisering

Dynamisk neuromuskulär stabilisering (DNS) är ett mycket effektivt sätt för rehabilitering inom rörelse. Det grundades av en riktigt smart fysio från Tjeckien vid namn Pavel Kolar, PT, Paed. Syftet med DNS är att främja korrekt aktivering och koordination av det neuromuskulära systemet. Detta har gett otrolig framgång vid behandling av smärtsyndrom såväl som olika neurologiska tillstånd såsom mekanisk ländryggssmärta, axel och nackbesvär med stor framgång. Målet med DNS är att återställa optimal funktion till patienten så att de inte bara rör sig smärtfritt utan kan prestera på sin högsta önskade nivå. DNS används vi ofta i kombination med andra behandlings tekniker som tex ledmanipulation, fascialmassage och dry-needling för att få bästa möjliga resultat med varje patient vi behandlar.

DNS är ett av de viktiga tillvägagångssätten för Bokneberg i kombination med andra behandlingssätt. Bokneberg är certifierad DNS Praktiker samt DNS Sport tränare sedan 2019.

PREHAB ATLET SCREENING 

Undersökning av led och muskel funktion. Test av grundrörelser samt specifika rörelser involverat i din idrott.  Diagnosticera och rekommendera åtgärder.

ONLINE NAPRAPAT COACHING

Vi gör video samtal. Vi gör rörelse tester för att hitta din kropps behov för mobilitet, flexibilitet, stabilitet, motor kontrol. Vår mål är att ge dig korrekta rörelse strategier och övningar för att hjälpa dig att skapa goda möjligheter att fortsätta hålla en trygg och effektiv framgång med din träning eller sport.

Vi hjälper dig med att:

Återställa led och muskel funktion

​​​Reducera aktivitet av kompensatoriska muskler

Väcka inaktiva muskler

Aktivera nervsystemet för bättre prestation

Stabilitet från grunden

Rehab av skador

Optimera rörelse mönster

Starka grundrörelser

​​​Förbättra anpassning till träning

Aktivera nervsystemet för bättre återhämtning

Förbättra idrottsspecifika rörelser

Med mera..

HOVEDMÅLET ÄR ATT DU SKA KUNNA GÖRA DINA AKTIVITETER BÄTTRE UTAN BESVÄR


Optimera din funktionella kapacitet

Det finns ett "glapp" en stor grå zon mellan rehabiliteringsbaserad vård till träning och sportbaserade aktiviteter. Många får smärtlindring och återgår till sin sport eller aktivitet bara för att få en ny skada eller besvär att hända igen och därmed skapa en otäck cykel av kroniska besvär. Vi hjälper människor från att ha besvär i kroppen till att få bättre funktionell kapacitet, sen att din träning utvecklas framåt samt drastiskt minska risken för omskador. Vi behandlar och förbättrar bålstöd, stabilisering, integrering av fundamentala rörelser; knäböj, utfall, böj, press, drag, rotation, hopp. Samt starka de grundfunktioner, och även integrera idrottsspecifika rörelser för att hjälpa individer att uppnå sina specifika behov. Detta för att säkra en trygg och stabil framgång, så att du kan göra vad du vill i din vardag.

Vi hjälper alla plus idrottare att nå sin fulla potential. Baserat på många års erfarenhet inom behandling och träning.

Varmt välkommen att boka tid hos naprapat på Östermalm i centrala Stockholm!