Icon depicting facebook Icon depicting instagram Icon depicting youtube

Tjänster

NAPRAPATI

Vi gör en grundlig klinisk undersökning för att få kunskap om vart smärtan har sitt ursprung, om det är en direkt lokal struktur under eller om det har sitt ursprung härstammar från annan ort. Naprapaten kartlägger var smärtan finns och vilka rörelser som orsakar smärta vid undersökningen om detta har sitt ursprung i muskler, skelett eller nervsystem. Att reproducera besväret är viktig del av att utesluta annan underliggande sjukdom. Tillsammans med ett noggrant samtal om tidigare besvär, skador evt sjukdomar kartläggs ett solid grundlag för att ställa en funktionsbaserad diagnos som lägger grund för planering och behandling med syfte att återställa normal funktion och rörlighet av hela kroppen. Vi har lång erfarenhet att behandla nacke och ryggbesvär och andra besvär i kroppen. En behandling kan ta mellan 30 och 45 minuter. Kontakta oss för naprapat på Östermalm


AKTIV REHAB / DNS

Nervsystemet etablerar rörelse mönster som kontrollerar mänsklig hållning, rörelse och gång. Denna "motorkontroll" etableras till stor del under de första kritiska åren av livet. Därför betonar vår behandling och träning med neuroutvecklingsaspekter av motorisk kontroll för att bedöma och återställa dysfunktion i rörelsesystemet och associerade syndrom." Men vad betyder det egentligen?

Enklare uttryckt är DNS en rehabiliteringsmetod som stimulerar rörelsekontrollcenter i hjärnan att aktivera hur våra kroppar var tänkta att röra sig genom att återställa och stabilisera rörelsens funktion. Träning av grundrörelser med fokus på att öka ledens kapacitet samt integrera helheten och idrottspecifika rörelser. 

AKUPUNKTUR / DRY-NEEDLING

Undersökning och test av muskel funktion för att hitta svaghet eller överspända muskler. Behandling av motor punkter där nerver möter muskel. Akupunktur med elektrisk impuls för att aktivera eller reglera tonus i muskeln. Återskapa en förbättrad muskel kontakt och funktion. Akupunktur / dry-needling av punkter stimulerar olika sensoriska receptorer som i sin tur stimulerar nerver som överför impulser till hjärnan. Detta leder till utsöndring av neurotransmitter och endorfiner, ger smärtlindring. 
 

BINDVÄVS / FASCIAL BEHANDLING

Alla mjuka vävnader i kroppen är insvept i lager av fascia. Muskler, nerver, senor, ledband, bindväven håller allt tillsammans och ger oss hälsosam smärtfri rörelse. FM är inte ledmanipulation, utan via specialiserade tekniker och kunskap om båda punkterna samt interaktion mellan kedjor. Kunskap gäller att identifiera de rätta kedjor (myofasciala sekvenser, diagonaler och spiraler). Samt behandla de regioner som påverkar funktionen och rörelse. Fascian är tunn, slät barriär mellan organ, muskler och hud. Denna vävnaden säkerställer god glid och mobilitet i muskler och annan vävnad. God funktion fascian ger god rörlighet, koordination, kraft överföring med mer.


PERSONLIG TRÄNING

Vi gör Rörelse analys för upptäcka din kropps behov för led rörlighet samt led stabilitet. Vi utför muskel tester, styrkeskillnader och specifika idrottsrörelser. Målet är att hjälpa dig att förbättra rörlighet, stabilitet, kroppskännedom och styrka. Vi hjälper de med behov för specifik utveckling inom din idrott och atletisk kapacitet för att prestera bättre samt skapa en hållbar kropp.

VI HJÄLPER DIG MED

  • Återställa led och muskel funktion

  • Stabilitet från grunden

  • Rehab av skador

  • ​​​Förbättra anpassning till träning

  • Förbättra återhämtning

  • Förbättra idrottsspecifika rörelser

  • Optimera rörelse mönster

  • Utveckla din prestationsförmåga

Vi är inte en typisk naprapat. Under ditt första besök använder vi inte bara flera terapier för att förbättra dina kroppsfunktioner, utan vi spenderar också tid på att prata med dig och ta reda på vilka livsstilsfaktorer som orsakade smärtan. Förutom undersökning av leder, muskler och nervsystemet gör vi även grundig rörelseanalys. Genom att identifiera den otillbörliga orsaken till ditt tillstånd kan vi hjälpa till på lång sikt jämfört med att bara lindra symtomen om och om igen. Genom att tydligt utbilda varje patient om varför de utför sina föreskrivna övningar eller rörelser blir fokus på din egenmakt och att hjälpa dig att lära dig hur man lever smärtfritt.

Många har hört att när man väl går till naprapat så behöver man gå hela livet. Samma kan sägas om andra vårdgivare, som regelbundna uppföljning. Många väljer att fortsätta att återkomma till oss för periodisk naprapatbehandling för att hjälpa kroppen att må bra samt få stöd för optimal återhämtning. Andra kan besluta sig för att träffa oss då och då för episoder av besvär med tex nacke eller rygg och aldrig känna behovet för att komma tillbaka.

Målet är att hjälpa dig och din kropp att uppnå och behålla en optimal funktionell kapacitet.