Träning borde inte vara att så hård att vi närmar oss en utmattning. Träning borde fokusera på att stimulera en förändring och förbättring. Det handlar om att bibehålla eller förbättra en kvalitet och gå vidare till nästa steg, lite mer motstånd, lite längre, lite snabbare utan bakslag av besvär.

Att din kropp har träningsvärk dagen eller två dagar efter är inget bevis på att din kropp har fått en god träning. Vi behöver se det lite mer helhetligt än att bara känna på hur trött en muskel är. Frågan vi behöver ställa oss är hur bra kontroll på kroppen har vi egentligen har i träningen, idrotten, vardagen. För en idrottare är det oerhört viktigt att kunna ha god motorik, teknik, kroppskännedom och styrka som han/hon kan integrera i sin sport. Om kroppen är stel och trött så blir det svårt att utveckla en god funktion och prestation samt hålla sig skadefri.

För att uppnå hög nivå av god fysiskkapacitet krävs det flera tusen timmar. Att kunna träna många pass, träna flera gånger i veckan handla mer om att utvecklas. Den behöver vara av god kvalitet, med mer intensiva pass en gång ibland. För en icke idrottare som vill utveckla sin fysik, är det bättre att träna flera goda träningspass, för att bli bättre LÅNGSIKT samt ha god HÄLSA.

Fokuset ska vara att träna RÖRELSER, inte muskler. DYNAMISK stabilitet först, OPTIMERA ledkontroll och bålstöd först sen INTEGRERA styrka/uthållighet i armar och ben. Varje repetition har potensial at ge en god stimuli för förbättring om vi har en djup medvetande inåt i kroppens vävnad .

Mekaniken hos människor tänker jag främst i termer av rörelsemönster. Varför? Neurologiskt känner inte hjärnan igen enskilda muskler. Den responderar på rörelsemönster från sensoriska input. Centrala nervsystem använder förprogrammerade rörelsemönster som kan modifieras på otaliga sätt för att reagera på lämpligt sätt på gravitation och moment. Varje aktivitet utsätts för ytterligare justeringar genom feedback från kroppens proprioceptorer.

Att träna specifika muskler betonar inte på lämpligt sätt dynamisk, flerdimensionell utveckling av rörelsemönster, och dessa mönster är vad musklerna följer. Isolering av enskilda muskler kan ge kompensatoriska faktorer.

Träna mycket rörelse, skapa en livsstil där du är i rörelse ofta, ge kroppen variabel aktivitet.

Ge kroppen en bra stimuli och kontinuitet över lång tid så ackumuleras träningen i kroppen på et tryggt och effektivt sätt.
KVALITET och KONTINUITET är PRIORITET.

Få naprapatbehandling, fascialmassage och akupunktur för det vill stödja din kropp för bättre återhämtning.

Boka tid. https://www.naprapatbokneberg.se/sv